logo

Reparatie van uw kunstgebit

Is uw kunstgebit stuk? Dan wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Bij Tandprothetische Praktijk 4Dental kan dat meestal nog dezelfde dag.

Hebt u een eigen tandarts? Uw tandarts zal u bijna altijd doorsturen naar het tandtechnische laboratorium waar hij mee samenwerkt. De tandarts zal meestal eerst beoordelen of er een afdruk gemaakt moet worden. Dit is niet altijd nodig bij een reparatie van uw kunstgebit.

Bij TP 4Dental kunt u altijd zonder verwijzing terecht omdat wij een eventuele afdruk zelf maken.

Repareer nooit zelf uw kunstgebit met lijm!

Het lijkt eenvoudig om uw kunstgebit zelf te repareren met lijm maar dit raden wij sterk af. Sowieso zal het niet lang houden. Het kunsthars van uw kunstgebit reageert echter op de lijm, waarna de reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Een kunstgebit reparatie is dus echt iets voor de vakman!

 • Reparatie met afdruk

  Als het kunstgebit gebroken is dan moet er soms een afdruk gemaakt worden. Dit is meestal zo wanneer de breuk door de basis heen loopt. De basis is het deel van het kunstgebit, daar waar het kunstgebit op de kaak rust. Dit is meestal nodig bij een gedeeltelijke prothese, omdat we hierbij de informatie van uw eigen tanden en kiezen nodig hebben voor de reparatie.

  Van de afdruk wordt een gipsmodel gemaakt. Hierop kunnen wij uw kunstgebit repareren. U weet dan zeker dat uw kunstgebit na de reparatie weer goed past.

 • Reparatie zonder afdruk

  Er is geen afdruk nodig als er alleen een tand of kies is losgekomen uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Neem de losse tand of kies mee. Vaak kan de tand of kies weer worden vastgezet, mits deze nog heel is. Als er wel een nieuwe tand of kies moet worden ingezet, kan er kleurverschil optreden. Zeker wanneer uw kunstgebit al wat ouder is.

 • Kosten kunstgebit reparatie

  Een reparatie van uw volledige kunstgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van reparatie van een gedeeltelijk kunstgebit reparatie, zoals een plaatje of een frameprothese, wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. U kunt dit opvragen bij uw eigen zorgverzekering. De reparatie van een gedeeltelijke prothese moet bij het plaatsen gelijk worden afgerekend, u dient dan achteraf zelf de factuur in bij uw zorgverzekeraar.