logo

Direct contact nodig? Bel 088 848 45 13 of mail wijzijner4u@4dental.nl

Ook voor het inplannen van een telefonisch en/of online consult! Neem gerust contact op.

TIJDELIJKE COVID-19 SERVICE

Het Corona virus (COVID-19) raakt ons allemaal. Helaas gaan protheses nog steeds kapot! 4Dental een organisatie met landelijke dekking spant zich in, om op een veilige manier patienten nog steeds te helpen.

Hoe werkt het?:

Stap 1) Bel 088 848 45 13 of mail wijzijner4u@4dental.nl

Stap 2) Een landelijke helpdesk staat u te woord. Samen met u kijken ze of u gebruik wilt maken van de haal- en brengservice, of dat u de prothese zelf veilig afgeeft op een van onze 45+ lokale vestigingen

Stap 3) U wordt in contact gebracht met een lokale vestiging

Stap 4) Wij repareren uw prothese binnen 1 dag!

Geen zorgen, wij helpen u! Samen sterk!

Repareer nooit zelf uw kunstgebit met lijm!

Het lijkt eenvoudig om uw kunstgebit zelf te repareren met lijm maar dit raden wij sterk af. Sowieso zal het niet lang houden. Het kunsthars van uw kunstgebit reageert echter op de lijm, waarna de reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Een kunstgebit reparatie is dus echt iets voor de vakman!

 • Reparatie met afdruk

  Als het kunstgebit gebroken is dan moet er soms een afdruk gemaakt worden. Dit is meestal zo wanneer de breuk door de basis heen loopt. De basis is het deel van het kunstgebit, daar waar het kunstgebit op de kaak rust. Dit is meestal nodig bij een gedeeltelijke prothese, omdat we hierbij de informatie van uw eigen tanden en kiezen nodig hebben voor de reparatie.

  Van de afdruk wordt een gipsmodel gemaakt. Hierop kunnen wij uw kunstgebit repareren. U weet dan zeker dat uw kunstgebit na de reparatie weer goed past.

 • Reparatie zonder afdruk

  Er is geen afdruk nodig als er alleen een tand of kies is losgekomen uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Neem de losse tand of kies mee. Vaak kan de tand of kies weer worden vastgezet, mits deze nog heel is. Als er wel een nieuwe tand of kies moet worden ingezet, kan er kleurverschil optreden. Zeker wanneer uw kunstgebit al wat ouder is.

 • Kosten kunstgebit reparatie

  Een reparatie van uw volledige kunstgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van reparatie van een gedeeltelijk kunstgebit reparatie, zoals een plaatje of een frameprothese, wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. U kunt dit opvragen bij uw eigen zorgverzekering. De reparatie van een gedeeltelijke prothese moet bij het plaatsen gelijk worden afgerekend, u dient dan achteraf zelf de factuur in bij uw zorgverzekeraar.